Kурсът iOS Application Development

Безплатен курс за разбработване на iOS приложения. Обучението е с продължителност 3 месеца и е без обвързване с договори. Занятията се провеждат след работно/учебно време 2 пъти в седмицата в изцяло оборудвана учебна зала с Mac компютри в офиса на MentorMate. Всеки от участниците има достъп до своя компютър в залата по всяко време на деня.

Обучението се провежда на български, но всички учебни материали са на английски език. Всички лекции се записват и курсистите имат достъп до видео от тях. По време на курса има множество тестови проверки и оценяване на домашни работи и проекти.

Какъв е профилът на успешния кандидат?

В обучението не е включено изучаване на основите на програмирането, поради което имаме високи предварителни изисквания към кандидатите. Те ще останат такива и по време на самото обучение, тъй като след завършването му, участниците в него трябва да отговарят на високия стандарт за работа в MentorMate.

Подходящите кандидати трябва да имат опит в програмирането. Не е нужно да са се занимавали професионално, но да имат солидни познания по:

  • Обектно ориентираното програмиране
  • Релационни бази от данни
  • Основни алгоритми и структури от данни
  • Добри комуникационни умения за работа в екип
  • Добри познания по английски език, както на четимо така и на говоримо ниво

Курсът е подходящ както за студенти от технически специалности, така и за хора, които вече работят в сферата на програмирането, но имат желание да се занимават с разработка на мобилни приложения. За хора, които никога преди не са се сблъсквали с програмиране на какъвто и да е език, обучението не е подходящото. За успешното усвояване на материала е нужна отдаденост и достатъчно отделено време извън учебни занятия от страна на участниците.

Предстоящи iOS обучения

Информация за всички изминали и предстоящи обучения в MentorAcademy може да видите в Новини

Как да кандидатствате за безплатното обучение?

Първата стъпка от кандидатстването е попълването на online форма, която ще намерите тук.

Ако сте одобрен на първи етап, Ви предстои писмен тест, с който ще проверим дали имате необходимите познания. След успешно представяне на теста и последвалото интервюто Ви предстои 3-месечно безплатно обучение в MentorAcademy.

Успешни истории от предишни издания

Ето и мненията на няколко души, които успешно завършиха предишни издания на академия и вече дълго време продължават да са част екипа на MentorMate.

Мартин Панайотов

“Дойдох в MentorМate Academy с малко и разпокъсани познания по програмиране и мобилни технологии. Отличното ниво на обучение в академията ми помогна само за 3 месеца да се превърна в iOS програмист с достатъчно умения, способен да работи пълноценно по проекти. Всичко това в приятелска и забавна атмосфера!”

Мартин ПанайотовiOS Developer в MentorMate
Даниела Тодорова

“Има много материали в интернет и човек, ако е по-опитен, може да се подготви сам, но това, което академията дава в повече, е среда от мотивирани и ентусиазирани хора, задачи, с които да се упражни прочетено в книгите и не на последно място – ценни съвети от практиката на преподавателите – неща, които не ги пише в книгите.”

Даниела ТодороваiOS Developer в MentorMate
Наталия Пацовска

“MentorMate Академята е перфектният старт за един млад специалист, защото поставя солидна основа и предоставя възможност за по-нататъшно развитие и усъвършенстване.”

Наталия ПацовскаiOS Developer в MentorMate
Десислава Петкова

“В MentorМate Academy лекциите бяха внимателно подготвени, домашните – трудни, а лекторите даваха всичко от себе си, за да ме мотивират. Така научих много и продължих да се развивам в среда на знаещи и можещи програмисти.”

Десислава ПетковаiOS Developer в MentorMate

Учебна програма на курса:

1. Introduction to iOS development, Xcode
2. Introduction to Objective-C language (part 1)
3. Introduction to Objective-C (part 2)
4. Memory. Application. Views
5. UIScrollView. View Controllers
6. Table Views
7. Editing Table Views. Tab Bar Controllers
8. Collection view. Introduction to Auto Layout
9. Auto-layout in depth

10. App design basics
11. Objective-C blocks. Objective-c coding conventions12. Core Data
13. Core Data Fetching
14. Notifications
15. Networking
16. Multithreading
17. Core Data Multithreading. Gesture recognisers
18. Core Graphics. Core Animation
19. Core Location. MapKit
20. Practice lecture – developing simple app.