IMG_4006

Завърши третият iOS курс в MentorAcademy

IMG_4006На 24 юни 2015 г. приключи третото издание на курсовете по Оbjective-C в MentorAcademy. След конкурентна надпревара, за участие в академията на MentorMate, се класираха двадесет и един курсисти, които бяха безплатно обучени от експерти в iOS областта за период от три месеца. 14 курсисти завършиха успешно обучението и получиха сертификати от MentorAcademy за преминат курс по iOS Development. В последния час от трейнинга, всички участници, разпределени в групи, представиха свои проекти, с които показаха наученото по време на курса. Снимки от завършването може да видите тук.

front_post

Нов iOS курс стартира в MentorAcademy

nes_post_1Стартира третото издание на курсовете по Оbjective-C в MentorMate Academy. След конкурентна надпревара, за участие в академията на MentorMate, на финала се класираха двадесет и един курсисти, които ще бъдат безплатно обучени от експерти в iOS областта за период от три месеца. Заниятията се провеждат в напълно оборудвана учебна зала с Mac компютри два пъти седмично и са с продължителност 4 часа. След края на обучението на успешно представилите се участници ще бъде предложена работа в американската компания.

admin-ajax

Стартираме 3-тото обучение за iOS development на 23 март 2015г.

iphone_6В седмицата на 23 март 2015г. отново ще стартираме безплатното обучение за iOS програмиране. Вече 2 пъти проведохме курса – през 2012 и 2013г., като след кандидатстване на над 600 души избрахме и обучихме 40 от тях. Част от тях и до днес работят в MentorMate. Скоро ще обявим стартовата дата, както и точните дни и часове на занятията. Можете да следите за актуална информация в сайта, или в страницата ни във facebook. Повече информация за курса можете да намерите тук.

eleonora_georgieva_andoid

Интервю с Елеонора Георгиева, Software Development Manager в Android отдела ни

eleonora_georgieva_andoidПовече за третия безплатен курс на MentorMate Academy разказва Елеонора Георгиева, Software Development Manager в Android отдела на MentorMate.

Материала е публикуван от economy.bg и може да бъде намерен тук: http://www.economy.bg/humancapital/view/15192/MentorMate-shte-obuchava-bezplatno-po-Android-osven-v-Sofiya-i-v-Plovdiv

IMG_9492

Какво казаха част от успешните ни курсисти

Ето мненията на няколко души, които успешно завършиха предишни издания на академия и вече дълго време продължават да са част екипа на MentorMate.

Martin-Panayotov-iOS-150x150“Дойдох в MentorМate Academy с малко и разпокъсани познания по програмиране и мобилни технологии. Отличното ниво на обучение в академията ми помогна само за 3 месеца да се превърна в iOS програмист с достатъчно умения, способен да работи пълноценно по проекти. Всичко това в приятелска и забавна атмосфера!”

Мартин Панайотов – iOS Developer в MentorMate

 


 

Natalia-Patovska-iOS-Developer-150x150


“MentorMate Академята е перфектният старт за един млад специалист, защото поставя солидна основа и предоставя възможност за по-нататъшно развитие и усъвършенстване.”

Наталия Пацовска – iOS Developer в MentorMate

 

 


 

Desislava-Petkova-iOS-Developer-150x150

“В MentorМate Academy лекциите бяха внимателно подготвени, домашните – трудни, а лекторите даваха всичко от себе си, за да ме мотивират. Така научих много и продължих да се развивам в среда на знаещи и можещи програмисти.”

Десислава Петкова – iOS Developer в MentorMate

 

 


 

Daniela-Todorova-iOS-Developer-150x150“Има много материали в интернет и човек, ако е по-опитен, може да се подготви сам, но това, което академията дава в повече, е среда от мотивирани и ентусиазирани хора, задачи, с които да се упражни прочетено в книгите и не на последно място – ценни съвети от практиката на преподавателите – неща, които не ги пише в книгите.” 

Даниела Тодорова – iOS Developer в MentorMate

IMG_9480

Ще проведем курса по Android и в Пловдив

mma-plovdivБезплатното обучение по Android, което ще стартира на 17.11.2014г. в София ще бъде провеждано и дистанционно в град Пловдив.

Там ще сформираме малка група от курсисти, на които дистанционно ще проведем цялото обучение чрез конферентна връзка в реално време с преподавателския екип в София. Курсистите там ще имат възможност да виждат лектора, неговия код и обясненията на дъската, ще имат възможност да задават въпроси и да комуникират с него. Занятията ще се провеждат в учебната ни зала в бизнес център Рилон, където се намира и пловдивския офис на MentorMate. Android developer от екипа ни в Пловдив ще асистира по време на занятията, за да помага с кода и всички затруднения на курсистите. Макар и дистанционно, обучението ще изисква присъствие в учебната ни зала. Разбира се, подобно на обучението в София и тук целта е успешно представилите се да започнат работа в пловдивския или в софийския офис на американската компания.

За повече информация относно проекта, разгледайте страницата на обучението.
Можете да кандидатствате от тук. Краен срок: 30.10.2014г.

admin-ajax (1)

Стартираме новия сезон с безплатно обучение по Android

new-android-trainingСтартираме 3-тия сезон на MentorMate Academy с безплатно обучение за Android Developer-и.
Обучението отново ще предлага работа в MentorMate на успешно завършилите курсисти.

Ще стартираме в средата на месец ноември.
За повече информация, разгледайте страницата на обучението.
Кандидатури вече се приемат от тук. Краен срок: 30 октомври 2014г.

IMG_9530

Приехме 26 човека във второто издание на MentorAcademy

IMG_9485Второто издание на академията продължава отново с курс по iOS. Занятията са два пъти седмично (вторник и четвъртък) по 4 часа и ще се провеждат от 18 ч в новата учебна зала, намираща се на бул. Александър Малинов 51, София. На най-добре представилите се студенти ще бъде предложена работа в MentorMate.

 

Тази година програмата по iOS включва:

 1. Introduction to iOS development
 2. Objective-C fundamentals
 3. Foundation classes and Main Design patterns
 4. Memory Management
 5. Basic concepts of iOS programming
 6. View Controllers
 7. Table views and UITableViewController class.
 8. Debugging in Xcode and project analyzing
 9. Storyboards and User Interface
 10. Gesture recognizers
 11. Working with NSUserDefaults, NSBundle,NSKeyedArchiver
 12. Data persistence using Core Data
 13. Using WebServices; JSON and XML parsers
 14. Notification centre, Notifications, Push notifications
 15. Background processing : Blocks, Threads and Grand central dispatch
 16. Drawing using Quartz
 17. Working with Core Location API
 18. Working with Gyro and Accelerometer
mma-season2

Стартираме на 7.11, всеки понеделник и четвъртък от 18:30 часа

mma-season2Ясни са дните, в които ще се провежда обучението по iOS в Академията – всеки понеделник и четвъртък от 18:30 в залата на MentorMate.
Курсът ще започне на 7 ноември 2013г. Съвсем скоро може да очаквате и резултатите от тест 1. До тогава, гответе се за втората и последна проверка, която ще се състои на 3 ноември.

iphone-5-ipad-mini-ipad-640x480

MentorMate Academy стартира втори безплатен курс за обучение на iOS програмисти

iphone-5-ipad-mini-ipad-640x480В началото на месец ноември отново ще стартираме безплатния курс по iOS. Подобно на предишното издание, което бе изключително успешно, ще подберем 20 или повече кандидата, които в рамките на 3 месеца, напълно безплатно ще бъдат обучени да програмират за iOS.
На най-добрите от тях, ще бъде предложена работа в MentorMate. Занятията ще се провеждат 2 пъти седмично в оборудваната ни зала в академията. Записвания вече се приемат, всеки може да кандидатства от тук.