test_image

Приключи първият безплатен курс по програмиране за iOS на MentorMate Academy

На 11.02.2013 г. от 18 до 21 ч в залата на академията на бул. Александър Малинов 51, София, се проведе презентация на проектите на студените и се раздадоха сертификати за успешно завършване. Равносметката от 3 месечния безплатен курс е: повече от 220 кандидати, 20 избрани студента и 18 завършили успешно.

Събитието беше посетено от журналисти от Economy.bg, а двамата преподаватели Стоян Симов и Николай Томитов споделиха, че проектите, които студентите представиха в групи по трима, представляват напълно завършени приложения, някои, от които са готови да излязат на пазара. Сред проектите могат да се отличат:

  • GarbageCollector – приложение, чрез което може да се заснеме боклук на земята, да се сподели в социалните мрежи и да се изпрати към локалното подразделение на вторични суровини;
  • iHotels – приложение за информация и резервации на хотели в България;
  • iPlaces – приложение, което засича локацията на юзъра и му показва барове, ресторанти и клубове, които се намират наблизо, те могат да се оценяват и да се пишат коментари за тях;
  • iTravel – приложение, което показва информация за хотели, забележителности и хората, които пътуват с теб;
  • kloudFM – приложение, което те логва с dropbox акаунта ти и възпроизвежда файловете от там, като те могат да се шерват и оценяват във Facebook и Twitter.

Стефан Цвятков, iOS Practice Manager в MentorMate България, обобщи: “Не очаквахме такива резултати, студентите ни изненадаха приятно с доброто си представяне и отличното усвояване на материала. Наистина сега ни предстои най-трудното: да изберем кои от тях да наемем в MentorMate”